A középfülgyulladás kezelése

A középfülgyulladás kezelése

Az antibiotikumok szedése a középfülgyulladás esetén a legtöbbször fontos, ám amikor ezt az orvos mégsem tartja indokoltnak, akkor ne követeljük azokat, mert valószínűleg nem bakteriális ok áll a háttérben.

A szifilisz stádiumai

A szifilisz stádiumai

Az elsődleges vagy primer szifilisz fő jellemzője az ún. sánker, ami egy nem fájdalmas, általában pirosas, akár több cm nagyságú kiemelkedés...
A szifilisz gyakorisága

A szifilisz gyakorisága

A szifilisz előfordulása a Földön igen eltérő. A legtöbb eset Dél- és Dél- Kelet-Ázsiában fordul elő, majd ezt a területet követi szorosan a Szaharától délre fekvő országok lakosságai. A harmadik a rangsorban Latin- Amerika, majd a Karib térség.
Hogyan alakul ki a szifilisz?

Hogyan alakul ki a szifilisz?

Miután a még nem fertőzött személy pl. szexuális úton érintkezik a már fertőzött partner elváltozásaival, akkor abból a kórokozók az ő bőrére jutnak. Csavar alakjuk és speciális mozgásuk következtében nemcsak sérült bőrön, de ép nyálkahártyán keresztül is órák alatt „befúrják” magukat a nyirokrendszerbe és a vérbe is bejutnak. 
A szifiliszről

A szifiliszről

Sok ember gondolja, véli úgy, hogy a szifilisz mára már egy eltűnt betegség, mely maximum csak a fejletlenebb országok lakosságait érintheti. Hát nem! 
Az ebola – Bevezetés

Az ebola – Bevezetés

Sajnos napjainkban tele vannak a hírek egy igen rettegett, nagyon fertőző, jelenleg Afrikában pusztító vírussal, az ebolával. A blog jelen része azzal foglalkozik majd, hogy ezt hírhedt kórt, nem fizikai értelemben persze, hanem a tudatosság szintjén kicsit közelebb hozza az olvasókhoz, hogy legalább miszticitásából veszíteni tudjon, mely a félelem egyik alapköve.