Téli immuntréning, avagy előzzük meg a megfázást!

Minden évszaknak megvannak a veszélyei immunrendszerünkre nézve. Tavasszal a hirtelen érkező jó idő és csalóka meleg érzet csaphatja be szervezetünket. Nyáron a hűvös esték vagy a meggondolatlan fürdőzés miatt kell vigyáznunk. Télen a csikorgó hideg és a napfény hiánya állíthat minket megpróbáltatás elé.

Ilyenkor könnyebben terjednek a járványok, nagyobb eséllyel fázunk fel. De nem kell mindebbe beletörődnünk! A téli immuntréninggel felkészülhetünk a küszöbön álló megpróbáltatásokra, és könnyen megelőzhetjük a megfázást!


 

Kezdjük a védelmünket belülről kiépíteni, azaz növeljük ellenálló képességünket a megfelelő táplálkozással. Télen nem csupán a D-vitaminban gazdag napfényből jut egyre kevesebb, de a friss zöldségek és gyümölcsök kínálata is szűkül. Szerencsére manapság azért ebben az időszakban is bőséggel válogathatunk a piacon. Kerülhet paprika, paradicsom, tök, sütőtöknek, cukkini, brokkoli, karfiol, vörös- és kelkáposzta, hagymaféle is kosarunkba. A felsoroltakból igazán változatos és ízletes étrendet állíthatunk össze, de ami a legfontosabb: egészségeset is! A felsorolt zöldségeknek rendkívül magas a B1-, B2- és C-vitamin-, valamint folsav-, kálium-, kalcium-, karotin-, foszfor- és magnéziumtartalmuk. Ugyancsak hasznosak a megfázás elleni harcunkban a különböző teafélék. Fogyasszunk minél több csalán- és zöld teát, valamint salaktalanító teakeveréket. Persze előfordulhat, hogy így sem kerüljük el a megbetegedést. Ilyen esetben ne ijedjünk meg az ízletes és gőzölgő forralt bortól.

 

A belső védelem mellett szenteljük figyelmet a hideg időjárás veszélyeinek is. Az évszaknak megfelelő öltözködés mellett nehezen fázhatunk meg. A divat persze nagy úr, amelyről nehezen mondunk le, de próbáljuk az aktuális trendeket összehangolni a réteges öltözködéssel. Különösen kényes pont lehet kezeink, lábaink és nyakunk védelme, mert a fedetlen végtagokon, testrészeken keresztül gyorsan meghűlhetünk. Egy vastag zokni, bélelt kesztyű vagy meleg sál azonban megóv minket.

immunerosito-tippek-ferfiaknak

Eshet a hó, fújhat a szél, jöhet bármilyen kemény tél, a megfelelő immuntréning megvéd minket. Miért kellene törvényszerűnek lenni, hogy a hideg hónapokban orrunkat fújva, lázasan dideregve keressük fel az orvosunkat? Élvezzük inkább a telet annak minden szépségével együtt.